Att jobba hemifrån har blivit allt vanligare under de senaste åren. Speciellt under pandemin, då många företag införde arbete på distans för att minska risken för spridning av Covid-19. När vi nu, några år efter pandemins utbrott, kan se på hemmajobb med lite mer distans kan vi också fundera över vad denna omställning faktiskt innebär. Vilka fördelar och nackdelar finns det egentligen med detta arbetssätt?

I consent to receive relevant industry news, analyst reports, white papers, case studies, and product information from TP. TP will never share or sell your information to third parties. See TP's Privacy Policy. Manage your communication preferences here.

Jobba hemifrån: Flexibilitet och minskade kostnader

 

En av de allra största fördelarna med att arbeta från hemmet är flexibiliteten det innebär. Istället för att spendera tid på att pendla till och från en arbetsplats kan människor använda denna tid för att träna, umgås med familj/vänner eller göra vad helst de önskar när de inte jobbar. Det bidrar helt enkelt till mer fritid. För många människor innebär att jobba hemifrån också en möjlighet att arbeta i en bekväm och avslappnad miljö utan krav på specifik klädsel. Detta ses ofta som ytterligare en viktig positiv effekt med arbete från hemmet.

Man kan inte tala om hemmajobb utan att också tala om de minskade kostnader som det ofta medför. I och med att resan till och från arbetsplatsen uteblir kan människor spara pengar på både bensin och kollektivtrafik. Dessutom ger denna typen av arbete (och arbetsmiljö) bättre möjligheter att undvika att köpa mat och dryck då de arbetar. Detta eftersom de enkelt kan laga mat eller värma en matlåda under lunchen.

 

Utmaningar med att jobba hemifrån

 

Det råder inga tvivel om att hemmajobb lett till flera positiva effekter, men det medför också ett antal utmaningar. En av de största handlar om att det kan vara svårt att fokusera och vara lika produktiv som vid jobb på en fysisk arbetsplats. Hemmiljön kan innebära fler störningsmoment. Exempelvis kan ljud från grannar, andra familjemedlemmar eller uppmärksamhetstörsten från husdjur sätta käppar i hjulet för produktiviteten. Det är förstås lämpligt att, då man jobbar hemifrån, försöka minimera sådana störningsmoment och ge sig med en relativt avskild och tyst arbetsmiljö.

 

Teleperformance Nordics stöttar anställda som jobbar hemifrån

 

På Teleperformance Nordics arbetar vi aktivt med att skapa möjligheter för våra anställda att jobba hemifrån. Vår arbetslösning för hemmajobb, Cloud Campus, ger både support och möjligheter för medarbetare att utvecklas professionellt trots distansen. Detta sker genom löpande utbildningar, regelbunden coachning och mentorskap. Vi söker ständigt efter nya talanger som kan ansluta till våra samarbetsvilliga, engagerade och högpresterande team – oavsett var de bor och oavsett om de jobbar hemifrån.

Vi är ett företag som hjälper anställda att bli digitala experter. Hos Teleperformance Nordics har du möjlighet att, på distans, utvecklas till specialist inom digitala affärstjänster. Du ges dessutom goda möjligheter att avancera i företaget och leda ditt eget team. Allt medan du jobbar hemifrån, i den miljö du arbetar helst och bäst.

 

Är du redo för nästa utmaning i arbetslivet?

Här hittar du alla lediga tjänster!